Първо посещение на Вашето дете при зъболекаря

детски-стоматолог-русеПървото посещение при зъболекаря на Вашето дете трябва да стане около първата му годинка и да бъде главно опознавателно. Детето трябва да се запознае с обстановката в стоматологичния кабинет и със своя зъболекар, за да се чувства спокойно и уверено, когато се намира там. Другата цел за посещението Ви е да се запознаете с оралното здраве на детето си и как да се грижите най-добре за уникалните му нужди, преди да се появят някакви проблеми. Много проблеми със зъбите могат да бъдат предотвратени или по-лесно лекувани в ранните етапи. Важно е да се намерите зъболекар, при който да се чувствате комфортно. На това първо посещение, Вие ще получите отговорите на Вашите въпроси и ще започнете да изграждате връзка по-между си.

Най-добрият начин да се подготвите за това посещение е да помислите за това, което искате да знаете и какво можете да очаквате.

стоматолог-русе

Най-важните критерии, когато избирате зъболекар за Вашето дете са:

  • Да е отзивчив
  • Нежен и благ към детето Ви, дори ако детето ви създава шум
  • Фокусиран върху специфичните нужди на Вашето дете
  • Да Ви дава специфични съвети за това как да се грижите за устата и зъбите на детето си и да е готов да Ви покаже как да го направите

Вашето дете може да се притеснява по време на посещението, но въпреки това може и да останете  изненадани от любопитството, което то отдава на посещението.

 

Ако е възможно, може да вземете с Вас и друг възрастен. Най-добре е, ако това е човек, който Ви помага в грижите с детето. Също така вземете с Вас любимата му играчка, одеяло или друг познат предмет от вкъщи. Това ще помогне на детето да знае, че стоматологичен кабинет е удобно и безопасно място за него. зъболекар-русе