Кога се поставят брекети?

Related image
Зъболекарите обикновено препоръчват поставяне на брекети, за да подобрят външният вид на своите пациенти и да върнат красивата им усмивка. Чрез ортодонтско лечение се отстраняват проблеми, като неправилно подредените зъби в захапката и нарушения на челюстта. Ако не се излекуват тези проблеми те могат да доведат до кариес, заболяване на венците, главоболие в ушите, както и нарушения в говора, захапката и дъвквателния акт.

Кога е точното време за поставяне на брекети?
 
Пациентите с ортодонтски проблеми могат да се възползват от лечението почти на всяка възраст. Идеалното време за поставяне на скоби е между 10 и 14 години, докато главата и устата все още растат и зъбите са по-достъпни за изправяне. Тъй като всяка корекция на външния вид на лицето може да бъде травматична за детето през тези чувствителни години.

Брекетите не са само за деца. Все повече и повече възрастни носят брекети, за да коригират малки проблеми и да подобрят усмивката си.
 
Какви брекети са най-подходящи за вас?
 
Това вие трябва да обсъдите заедно с вашия зъболекар. Той ще ви предложи  според вашият конкретен проблем най-подходящите брекети. 

Колко време ще трябва да носите брекети?
 
Това зависи от вашия план за лечение. Колкото по-сложен е проблемът ви, толкова по-дълъг е периодът на лечение. Повечето пациенти носят брекети между 12 и 24 месеца. 

Кой да изпълни вашето ортодонтско лечение?
 
Това отново трябва да обсъдите с вашият личен стоматолог. Допитайте се до него и той ще ви насочи към специалист ортодонт. Може да разгледате и контактите в нашият сайт със специалисти специалицирани в цялостно ортодонтско лечение. 

Image result for teeth