Как се отразява цигареният дим върху венците и зъбите Ви?

oral-health-smoking-david-civils Хората, които пушат са по-склонни да произвеждат бактериална плака, което води до заболяване на венците. Венците са засегнати, защото пушенето причинява недостиг на кислород в кръвта, така заразените венците не се лекуват. Тютюнопушенето предизвиква хората да имат повече зъбна плака и причиняват заболяване на венците, което да се влошава по-бързо отколкото при непушачите.

Тютюнопушенето може да доведе до оцветяване на зъбите, заболявания на венците, загуба на зъби, а в по-тежки случаи и рак на устата. Въпреки това, много хора не осъзнават вредите, които тютюнопушенето прави.

Защо се оцветяват зъбите ми?
Една от последиците от тютюнопушенето е оцветяване на зъбите, дължащи се на никотин и катран в тютюна. Той може да направи вашите зъби жълти в един много кратък период от време и заклети пушачи често се оплакват, че зъбите им са почти кафяви след години на пушене.

smokers-teeth

Как тютюнопушенето е свързано с рак?
Повечето хора знаят, че пушенето може да причини рак на белия дроб и рак на гърлото, но много хора все още не знаят, че това е една от основните причини и за рак на устата. Всяка година хиляди хора умират от рак на устата причинена от тютюнопушене.

ToothWhitening-FeaturedImageЗатова не забравяйте, че Вашето здраве е във Вашите ръце!